Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

«Ο γάιδαρος του Χότζα»


Το trolάρισμα από τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) δεν έχει τελειωμό.
Νέο εγχείρημα, το ρετουσάρισμα του κοινωνικού προφίλ διάφορων μεγαλο-επιχειρήσεων και ομίλων.
  • Αυτών που όλα τα χρόνια, είτε με ανάπτυξη είτε στην κρίση, είχαν ΚΑΘΑΡΑ κέρδη εκατομμύριων ευρώ κάθε χρόνο.
  • Αυτών στους οποίους η κυβέρνηση έδωσε τα «εργαλεία» να απολύσουν, επί της ουσίας, ένα μέρος του προσωπικού τους ενώ όσους «κρατήσουν» θα τους έχουν, μπορεί και μέχρι τον Σεπτέμβρη, με μειωμένο κατά 50% ωράριο και μισθό, μειώνοντας τις μισθολογικές δαπάνες τους 75%. 
Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες (μέχρι και για 6 μήνες) όχι μόνο να επιβάλουν μονομερώς υπερωριακή απασχόληση, αλλά να την επιβάλουν ακόμα και όταν έχουν εξαντλήσει τα «νομίμως προβλεπόμενα ανώτατα όρια υπερωριακής απασχόλησης» και μάλιστα χωρίς να υπάρχει προηγουμένως σχετική έγκριση του υπουργείου Εργασίας. Επιπλέον θα τους μοιράσει από την πίτα του πακέτου στήριξης τη μερίδα του λέοντος. Κάτι παραπάνω από 8δις. 
Έτσι παρουσιάζεται ως ύψιστη δωρεά το 1.030.000 που θα δώσουν κάποιες εταιρίες του ΣΕΤΕ (στοιχεία από άρθρο) για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού, δηλαδή κάτι λιγότερο από το 1/8000 από αυτά που θα τσεπώσουν. Δεν λέμε ότι δεν χρειάζονται και αυτά για τις ανάγκες του κόσμου, αλλά δεν επιτρέπεται να τους ξεπλένεις όταν έχουν απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου