Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Ο δήμος προχωράει σε μέτρα ανακούφισης των πολιτών!


Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των δημοτών πρότεινε η δημοτική αρχή.

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

1) Την περαιτέρω μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό από 1,50 που είναι σήμερα σε 1,20 για το Δήμο Πατρέων, καθώς και για τις  Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες όπου ισχύει τώρα ο συντελεστής 1,50.
2) Την απαλλαγή ενοικίων από ακίνητα και καταστήματα που έχει εκμισθώσει ο Δήμος  για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
3) Την απαλλαγή ενοικίων από κυλικεία στα σχολικά συγκροτήματα και από κυλικεία κοιμητηρίων, καθώς και Δημοτικών γηπέδων για όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
4) α) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που ανήκουν στον επαγγελματικό συντελεστή 3,40 – 1,80 – 1,20 – 0,9  καθώς και των  ξενοδοχείων  που ανήκουν στον συντελεστή 4,5 και έχει απαγορευτεί η λειτουργία τους σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ  από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας των υπόψη επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού.
β) Την απαλλαγή από τα τέλη παραχωρημένων κοινοχρήστων χώρων (τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων), για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και για όσο χρόνο χρειαστεί λόγω των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού καθώς και
γ) Από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%
δ) Από το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%
ε) Από το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης – ζωντανής μουσικής 5%.

Οι περιπτώσεις γ), δ)  και  ε) ισχύουν επίσης για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η αναστολή λειτουργίας των υπόψη επιχειρήσεων, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα συνεχίζουν και για το έτος 2020 τις μειώσεις σε ποσοστό 50% αλλά και απαλλαγές κατά 100% των «ευπαθών ομάδων» από τα ανταποδοτικά τέλη  χωρίς νέα αίτηση τους για το 2020.
Νέα αίτηση υποβάλλουν μόνο οι άνεργοι και οι δικαιούχοι ΚΕΑ προκειμένου να ενταχθούν στις απαλλαγές όσοι καθίστανται εντός του 2020 άνεργοι και νέοι δικαιούχοι ΚΕΑ.

Τα παραπάνω προφανώς και δεν αφορούν το δήμο της Ρόδου, αλλά της ΠΑΤΡΑΣ

Δυστυχώς στο δικό μας δήμο φαίνεται ότι δεν φτάνουν τα χρήματα για να υλοποιήσουμε αποφάσεις του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου από το 2014, για απαλλαγές και μειωμένα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και άπορους. Περισσεύουν όμως για να μπουκώνουμε μεγαλοεπιχειρηματίες και ξενοδόχους με εκατομμύρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου